click me

raihana baby kurung

BannerFans.com

22 August 2011

breastfeeding






all checked!!!
semua gambar di atas sudah pun ada...tersimpan rapi dlm almari..cuma belum pernah guna sepenuhnya je..sbb macam yg aku citer, dulu aku failed bf zarin..

so, kali ini, looking forward utk gunakan spenuhnya semua barang yg ada....in fact, tak sabar sgt rasanya nk bf second baby nnti...alhamdulillah, my body pun sudah menunjukkan tanda2 teruja utk bf baby.

hopefully baby macam tu juga la ya...

mari kita lihat, apa sebab aku failed bf zarin dulu :

1. lack of determination...sgt lemah..

2. cepat giveup..the moment zarin lahir, dh bgtau doc nk fully bf baby, so, hosp takkan bagi formula...tapi, hanya malam pertama zarin lahir, aku tewas..aku permit zarin diberi formula sbb susu aku tak keluar

3. tak tau cara nk stimulate susu

4. size mitos....sebenarnya size doesn't matter at all ok

5. frustrated...sbb bila pam susu masa zarin tido, alahaiii ciput ajer

6. tiada dorongan dari org terdekat...

7. private hosp bagi baby formula masa check-up (kali ni pun dpt jugak, tapi aku nk tinggalkan je kat umah balakong) - dgn keazaman tak mau guna langsung

8. penat badan masa pantang, tak larat nk bangun selalu utk susukan anak

9. all psychological reason...tak boleh itu....tak boleh ini....


kali ni, takde reason utk aku TIDAK bf my baby...Allah, help me to fulfil my duty....

4 comments:

Nurull 101 said...

gud luck !! bila nak bersalin... meh kita same2 support

mrs. shamsiah zaini said...

tq so much nurul...due 13th sept ni...majulah bf utk negara!!! hehe

amiey lee said...

aku sokong ko..apa2 aku tolong apa yang terdaya..yang penting masa pantang byk minum air..n kena beli longan kering..minum air longan kering tuk banyakkan susu ok...

lady sue said...

gud luck.. insyaAllah boleh punya..
feel free to visit my blog

http://ladysuerauf.blogspot.com - my personal blog
http://almarivitamin.blogspot.com - all about shaklee product.. gud product for mommy.. breastfeed mommy.. pregnant mommy.. the whole family.