click me

raihana baby kurung

BannerFans.com

09 November 2010

lamp and fan hunt: Part 2

hari ini, saya 'berlari' sekejap dari opis bersama hubby dan kwn kontraktornya ke rumah kami di balakong..utk tinjau2 mana yg patut kami tambah plug, tambah suis, pasang kipas, letak lampu n segala kerja2 wiring berkaitan.

actually, sabtu lepas, saya dah tanda mana yg patut utk tambah plug..so, kwn hubby dtg utk tgk tempat2 yg sy tanda kan..juga hari ini, saya berjumpa lagi dgn kontraktor Leong, mintak dia tambah kitchen cabinet kami 2 kaki lagi..sbb space utk sy masak n letak brg2 hanya tinggal 2 1/2 kaki je after letak sink n hob..

berikut adalah hasil pencarian kami di Puchong tempoh hari..

ini kipas KDK biasa utk dlm 2nd n 3rd bedroom

ini kipas KDK cantik sikit utk hall, dining n master bedroom

ini lampu pilihan hubby...utk hall, master bedroom n dapur..hasilnya ntah camana..macam lampu studio..ape pun saya suka..

saya pilih wall lamp panjang sebagai titik tumpu

lampu balcony gantung yg sy beli lebih kurang ini lah bentuknya
dining lamp dari glass
TIBA-TIBA...

saya sgt minat langsir ini...kalau jumpa yg macam ni memang  saya rembat...tapi perlu tengok  harganya..pattern ni saya rasa boleh create ilusi nampakkan space lebih besar..betul tak?

3 comments:

ferry said...

uishh...cantik amat..nak bli jugak nanti

amiey lee said...

setuju langsir tu cantik..aku pn nak tukar langsir baru ni..bosan tgk langsir lama tu..ingt nak g beli kain langsir kt nilai pastu mntak mak ko je jahitkan heee jahit dia simple je tak mau scallop2 bagai

mrs. shamsiah zaini said...

dlm gambar mmg cantik kan..harap2, bila install nnti ok jugak.... :)